Sälj ditt överflöd

Extra pengar är väl alltid välkomna, och ibland är de mer efterlängtade än vanligt. När man fått oförutsedda utgifter, har skulder eller förlorat jobbet, till exempel, är det vanligt att man börjar se sig om efter möjligheter att skaffa ett tillskott i kassan.

Gå igenom dina prylar

Har du tänkt på att titta på vinden, i garaget och i garderoben efter saker du inte längre använder. Det sägs faktiskt att vi har saker för, i genomsnitt, 11 000 kronor, som bara ligger och skräpar. Det finns alltså anledning att börja rensa och se vad du egentligen behöver och vad du kan vara utan.

Naturligtvis ska du då inte slänga ditt överflöd. Det finns alltid någon annan som kan ha användning för det du inte vill ha. Loppis är mycket populärt idag, och många uppskattar verkligen att kunna köpa både begagnade kläder och prylar till ett bra pris. Säljer du på nätet når du en mycket större kundkrets, och har chans att få bättre betalt för dina prylar. Tradera och Blocket är de största säljsajterna, där du förmodligen når den allra största publiken. På Blocket sätter du själv ett pris på det du har att sälja, och potentiella köpare tar kontakt med dig. Tradera är en auktionssajt, där du lägger ett utropspris och köparna får sedan bjuda under den tid auktionen är igång. Har du tur, och det finns mer än en som vill ha din vara kan du få ett riktigt bra pris. Men, du har också möjlighet att direkt sätta ett fast pris, och sälja utan budgivning.

Loppis försäljning

Gå igenom och sälj det du inte längre använder.

Sälja större saker

När du har större och mer värdefulla saker som du inte längre behöver känns det ofta ganska naturligt att sälja istället för att kasta. Men, tänk på det gamla ordspråket ” Många bäckar små gör en stor å”. Det lönar sig att också lägga ut mindre saker, som exempelvis kläder och småprylar till försäljning. Var och en av dem kanske inte ger så mycket, men tillsammans kan de ge dig en rejäl förtjänst. Dessutom kan du säkert glädja någon annan, som blir tacksam för att kunna köpa sakerna till ett lägre pris än i butik.

Sälja mindre prylar

Kläder och mindre saker, som går att skicka, säljer du nog bäst på Tradera. Där kan du få bättre betalt än du anar. Stora saker, som möbler och liknande kan det vara lika bra, eller bättre, att lägga ut på Blocket. Kan du inte skicka blir kundkretsen på Tradera betydligt mer begränsad, och då kan det kanske vara enklare att sälja på Blocket, där köparen kommer och hämtar. Har du dyrbarare saker som du vill sälja kan det vara klokt att titta lite på de olika säljsajterna, och se vilka priser andra säljare satt på liknande varor, och du kan också se var du kan få bäst betalt för dina saker.

Det blir mer än du tror

Gör en rensning av dina tillhörigheter idag, och skaffa ett rejält tillskott i kassan. Oftast har man saker för betydligt större värde än man tror, och många brukar bli förvånade över hur mycket man kan få betalt för det man själv ser som skräp, på loppisar och andra andrahandsförsäljningar. Och kan dina avlagda prylar inbringa en slant på loppis, kan du räkna med betydligt mer pengar om du säljer de på nätet. Både på Blocket och Tradera når du potentiella köpare över hela landet, och kanske också i hela Norden. Sådant som du inser kan ha ett visst värde kan det därför vara smart att lägga ut på auktion, på Tradera, eftersom flera intressenter då kan pressa upp priserna rejält. På så sätt kan din rensning ge ett fint tillskott i kassan, vilket förstås alltid är välkommet.